BK 2015 Cabo San Lucas Mexico

            VERSLAG   B.K. 2015  CABO SAN LUCAS – B.C.S. MEXICO  

Sommige van onze leden hadden gevraagd om eventueel , elders dan in Kenya , ons B.K. te laten doorgaan . 

Verschillende voorstellen kwamen naar voor maar er moest uitgekeken naar een spot waar er vis gevangen werd tijdens een bepaalde periode . 
Natuurlijk dat we met de klimaatsveranderingen moeilijk rekening konden houden en we ons alleen op statistieken konden baseren . Na wat gepalaber werd er beslist dat het Cabo San Lucas zou worden . Sommigen hadden er goede herinneringen aan overgehouden en we konden in zee gaan met een vertrouwenspersoon ter plaatse die voor de nodige boten kon zorgen.
          
Midden januari 2015 was het zo ver . We zouden er heen gaan in 3 groepen . 17 januari , vertrokken er 3 personen die zouden overnachten in Dallas . Terwijl de tweede groep op 18 januari vertrok via Amsterdam en Mexico City vlogen de eersten verder van Dallas naar Cabo . Een derde groep zou een kleine week later ook via Amsterdam en Mexico City naar Cabo komen . De eerste week zouden we uitkijken hoe het allemaal verliep . Elke plaats heeft zo zijn eigen gewoontes en gebruiken . Aan ons om ons aan te passen . 
          
Kennismaking met Salvador Nunez , die voor de boten gezorgd had , verdeling van de visvergunningen , kennismaking met de bemanningsleden en met hun specifieke manier van vissen , meestal op licht materiaal . Sommigen onder ons hadden ook beslist om er een dagje " roosterfish-fishing " bij te doen . Wel spectculair als je ziet dat je op de hoge golven die op de kust breken met levend aas achter roosterfish en mahi gaat . En er ook nog vangt ook . We vingen tijdens deze eerste week ook verschillende gestreepte marlijnen en de nodige mahi’s en wahoo’s . 
Het zou dus volgende week , tijdens ons 4 dagendurend kampioenschap , wel lukken . Het is steeds een beetje pokeren .  De derde groep was ondertussen ook aangekomen en het werd een gezellig weerzien . De nodige info werd uitgewsseld en 26 januai zou de eerste competitiedag worden . Dat de uittredende kampioenen hun vel duur zouden verkopen werd snel duidelijk . 
          
Met de vangst van 2 en het verlies van 1 gestreepte marlijnen stonden ze na dag 1 aan de leiding .  Gevolgd door 3 ploegen die er elk in geslaagd waren 1 gestreepte te verschalken . Spannend. 
          
Dag 2 zou het nog spannender maken want de 4e geplaatste kwam binnen met een gestreepte en werd alzo 2 op slecht een goede 100 punten van de leiders. 
          
Dag 3 was bedroevend met slechts 1 gestreepte op de 7 boten en met zeer weinig bijvangsten . Misschien het gevolg van de veranderende weersgesteltenis , want geloof het of niet het regende en het was koud met een grijze lucht . 
Eens de zon terug was het wel weer warm . Ondertussen stonden de uittredende kampioenen nog steeds aan de leiding . 
          
Dag 4 zou uitsluitsel moeten geven . "We kenden de boot waar we de laatste dag mee zouden vissen omdat we er de eerste week mee gevist hadden en we goed hadden gevangen . We waren wel verwonderd dat er een andere bemanning aan boord was waarvan de schipper zelfs geen engels verstond " , dixit Henk . "We hadden dus zo onze bedenkingen , en zeer actief was deze bemanning ook niet .”  
Aangezien de de topploegen heel dicht bijeen stonden zou de vangst van marlijn doorslaggevend worden . Het zou uiteindelijk de vangst van een blauwe marlijn zijn die de titel aan het  Boula-Boula-team zou geven . De vangst van 2 gestreepte marlijnen door zowel de Dreamcatchers als de Yellows deden de regerende kampioenen naar de 4e plaats tuimelen . Klaar om volgend kampioenschap wraak te nemen . 
Proficiat aan Fons Claes en Ronny Carmans voor de behaalde titel . 
Ook onze gelukwensen aan de nieuwkomers van de Yellows en de Dreamcatchers die het klaarspeelden 2e en 3e te worden . 

De enige boot die echt in orde was wat materiaal en bemanning betreft , El Budster , heeft ook de Best Boat Trofee gewonnen  . 
Op de andere boten was er wel telkens iets dat niet in orde was . Ontbrekende of defecte hengels , geblokkeeerde remmen op de molens of draad waarmee je met 100% zekerheid je vis verspeelt . 
We weten wat we volgende keer moeten eisen . 
          .
Hotelaccomodatie liet ook veel te wensen over . 
" Indien we terugkeren naar Cabo , zullen we zeker een ander hotel kiezen " was de commentaar van enkele deelnemers . 
All-in , met 1 van de 5 aangekondigde restaurants die gesloten was, waar de voorgestelde wijn ondrinkbaar was en het mexicaans restaurant op een mexicaanse fastfood  geleek . 
Bij de italiaan hebben we eens meer dan een uur moeten wachten eer we bediend werden en bij Jack’s was er op het terras een podium gebouwd die ons de nieuwe James Blunt en Jimmy Hendricx samen in een persoon, voorstelde . Op een avond zaten we binnen te eten en hebben we het openstaand venster moeten sluiten teneinde elkaar te kunnen vestaan . Blunt was aan’t zingen !!!  
Ook voor bepaalde gerechten moest bijbetaald worden , dat is dus geen all-in ! 
En een lunchpacket kon ons ook niet geleverd worden. ‘s Ochtends kon men vanaf 7h ontbijten . Maar om 7h45’ was er geen boter . Heb er om gevraagd en wacht nog steeds . 
Alleen maar positieve reacties voor het japanse restaurant . Zowel service als gerechten waren , top . Ook een van de redenen waarom we er regelmatig heen gingen . 
          
De eindafrekening in het hotel was er ook een om " U " tegen te zeggen . Gelukkiglijk is onze Sportbestuurder een geduldige mens , maar bij betaling ‘s avonds voor ons vertrek en de ochtend van ons vertrek een andere rekening voorgeschoteld krijgen doet U toch wel vragen stellen !!! We kijken in elk geval uit naar ons volgend B.K. . Waar , is wel de vraag  !!!!                                                                                                                                                                                  HenkHillaert                                                                                                         Voorzitter .