Kenia

 
 BK Kenia januari 2023
 

 

Op vrijdag 27 januari 2023 vertrokken we (Linda, Christa, Dolores, Kris, Rudy, René, Erik, Wim en ik) naar Malindi in Kenia.

Na een voorspoedige reis met Ethiopian Airlines kwamen we aan in Mombasa. Na de nodige grensformaliteiten namen we een taxi naar ons hotel in Malindi. Een lange tocht van 3.5 uur waarbij een noodzakelijke pauze om te hydrateren werd ingelast.

In het hotel werden we opgewacht door Patrick en Rudy , die reeds een week ter plaatse waren.

Op zondag hadden we afgesproken in het "Malindi Fishing club-lokaal” om de betaling van de boten met de "vertegenwoordigster van Kingfisher” te regelen. In afwachting hiervan werden , omwille van het warme weer, één of meerdere drankjes genuttigd , gesponsord door Henk , waarvoor dank.

Het wedstrijdreglement werd besproken. Er waren 4 deelnemende teams en 4 boten waardoor elk team elke dag op een andere boot zou vissen.

Voor een marlijn (alle soorten onafhankelijk van het gewicht) , kreeg men 500 punten. Voor een zeilvis 250 punten en voor alle andere soorten , 10 punten per kg. Om mee te tellen voor het klassement diende de leader "aangeraakt” en een foto van de gevangen vis beschikbaar te zijn.

 

Dag 1

Linda en Kris : Eclare

1 barracuda van 9 kg (= 90 ptn)

Patrick en Rudy : Snowgoose

Geen vis

René en Erik : Neptune

1 marlijn (= 500 ptn) en 1 wahoo (= 80 ptn)

Wim en Walter : Little Tut

1 wahoo van 10 kg (=100 ptn)

René en Erik zetten ons op het verkeerde been door te vragen om het reglement te veranderen omdat René geen foto van de marlijn had kunnen nemen. Dit zorgde uiteraard voor een "storm” van protest bij de andere deelnemers. Achteraf bleek de foto wel beschikbaar en gingen René en Erik met een brede "smile” met 580 punten aan de leiding. Zij verwachten deze voorsprong te kunnen behouden. De toekomst zou het uitwijzen…


 
 
 
 

Dag 2

Linda en Kris : Snowgoose

1 marlijn (= 500 ptn) , 1 wahoo (= 100 ptn) en 1 grote geelvintonijn van 85 kg (= 850 ptn)

Patrick en Rudy : Little Tut

1 marlijn (=500 ptn)

René en Erik : Eclare

Geen Vis

Wim en Walter : Neptune

1 marlijn (= 500 ptn)

Linda en Kris nemen hier de leiding o.a. door een mooie tonijn gevangen door Kris (vangtijd : 2 uur)