Berichten

 

                   IN MEMORIAM  DIRK GUILLAUME       1935-2018

      heb Dirk leren kennen in de jaren ’90 toen hij nog de vlaamse redacteur was voor Zeehengelsport   Aangezien ik toen reeds actief bezig was met Big Gamen maar er omzeggens nooit iets over geschreven werd in mijn lijfblad heb ik hem gecontacteerd en zijn we zo verder beginnen discuteren betreffende de mogelijkheid om iets op poten te zetten .De Big Game Club van Fernand Vools zaliger en Roger Amand was op sterven na bijna begraven en ik kende toevallig ook persoonlijk Roger Amand .Een samenkomst werd gepland in Brussel samen met enkele toekomstige leden van onze vereniging .

Op 2 februari 2002 hadden we dan in Gent een stichtingsvergadering van Worldwide Fishing Club , het latere BBGF .

Dirk was eigenlijk de vader van onze statuten .Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar niet veel over wist en we hebben dus samen onze statuten geschreven .

Big Gamen was eigenlijk Dirk zijn ding niet , liever een bootje doen aan onze Vlaamse Kust of Noorwegen , maar , mede door zijn job op de redactie van Zeehengelsport had hij een groot adresssenboek waarvan de club meer dan eens heeft kunnen gebruik van maken   Hij was dan ook een bekende persoon op alle mogelijke hengel beurzen en een aantal hengelsportzaken .Hij heft ons dan ook deuren geopend die anders waarschijnlijk gesloten zouden gebleven zijn .Onrechtstreeks heeft hij dus een groot aandeel in de opkomst van onze vereniging aangezien er veel contacten werden gelegd tijdens Open deur dagen.

Dirk had de laatste jaren problemen met zijn gezondheid .Zeker na zijn val op straat . Maar hij bleef nog altijd interesse tonen voor de activiteiten van onze club . Regelmatig kreeg ik een telefoontje en als de gelegenheid zich voor deed om bij de Familie Guillaume even binnen te springen werd ik altijd met open armen ontvangen zowel door Dirk als Rosanne .

Het laatste jaar was  er misschien te veel aan . Opnames in hospitaal en revalidatie centra waren dagelijkse kost.Toch bleef hij mij bellen , maar dit waren dan uiteindelijk gesprekken waar men uit kon opmaken dat het niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk de slechte kant op ging . Rosanne heft mij dit trouwens persoonlijk ook bevestigd .

Met het vallen van de bladeren van de bomen ,heeft Dirk ons op 17 oktober 2018 ook verlaten .

We kunnen hem alleen maar bedanken voor al hetgeen hij voor BBGF heft gedaan .

Aan zijn weduwe, kinderen en familie onze innige deelneming .

 

                                                                     Henk Hillaert

Voorzitter BBGF .


 

 

Nieuwe website

http://www.marlinfishingcanaria.comDe 2de helft van Januari 2013 organiseerden wij het Belgisch Big Game kampioenschap in Kenya    Malindi-Watamu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Daar het te gevaarlijk is om een levende stekelrog te wegen alvorens die terug gezet wordt en het schatten van het gewicht zeer moeilijk is zal vanaf 2011 voor de club records enkel nog rekening gehouden worden met de vleugel breedte en de lijn klasse.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nieuwsupdate Calrei charters       ------>nieuwsupdate6.pdf

........................................................................................................................07/08/2011 : Gran Canaria


.........................................................................................


----------------
Eind Januari 2015 organiseerde BBGF het Belgisch kampioenschap Big Game in Cabo San Lucas - Mexico 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


deze banner kan vrij gekopieerd worden


 

Ontwerp en onderhoud door bbgf.be

Copyright © 2009 bbgf.be