Guatemala

WFC op de zeilvisparade parade in Guatemala.

Door Andre HuysApril 2005

Ik Andre Huys en mijn vismaat Paul Derere, beide lid van de World Wide Fishing club (WFC) later omgevormd tot de Belgische Big Game Federation gingen vissen in Guatemala om de verhalen over de super zeilvisvangsten persoonlijk te controleren. We verbleven in de Villa Vela en hebben voor 4 dagen de "Capt. Hook" gecharterd met als schipper Ron Ramin. Zowel de boot als de schipper zijn houders van verschillende wereld records.….

 

 
 

Voor zeilvis visten we met Shimano 20 lbs reels en voor de eventueel aanwezige marlijn hadden we een 50lbs klaar liggen. De boot en de bemanning waren perfect. De visgronden lagen op 50 NM van de kust. Dit betekende 2h15 varen tot de visplaats.

  

      
 

On resultaat voor de 4 visdagen was :

2 blauwe marlijnen (250lbs)  tagged en released.

Zeilvis : 79 raised

waarvan 71 aanbeten

      57 teruggezet

      42 gemerkt

Dus een totaal van 59 zwaardvissen teruggezet in 4 dagen.

 

We waren 10 uur per dag aan boord waarvan telkens 5 uur verloren ging voor de trip heen en terug naar de visgronden. Wij konden dus slechts 5 uur trollen per dag. De beten kwamen om de 20 minuten zodat de vissers niet te lang konden vechten en ze de vis zo snel mogelik naar de boot moesten brengen.


De boten varen daarom naar de gehaakte vis zodat er tijd gewonnen werd zodat de vissers meer vis kunnen vangen. Een kort gevecht is beter voor de vis omdat hij dan in betere conditie kan terug gezet worden.

 Voor het "sportvissen" zelf is dat natuurlijk wat negatiever.    Alles bij elkaar was het een perfecte vis trip. 

Hierbij nog enkele mooie foto's. 


 

  

 
 

Andre Huys


voor verdere informatie over vangstberichten: zie www.biggame-fishing.com