Malediven 2021

Malediven - april 2021
 
door Allan Vets
 
Black marlin on the popper
Nadat onze vistrip driemaal werd uitgesteld door de corona pandemie konden we eindelijk op 19 april 2021 vertrekken naar de prachtige riffen in het zuiden van de Maladiven.
Na drie dagen casten op het rif constateerde we dat er in deze tijd van het jaar niet veel actie te bespeuren was. Wel werd er enkele GT's, snapper, grouper of rifhaai met mijn handmade Allanimal popping lures gevangen.
We besloten het over een andere boeg te gooien en gingen op open zee vissen. Daar volgden we de duikende zeemeeuwen. Ik bleef geloven in mijn kunstaas.
Na enkele dagen heb ik mijn techniek aangepast en kon ik hem eindelijk op de juiste manier haken. Ik voelde hem tegen mijn kunstaas tikken, opende mijn spoel, gaf hem even de tijd om de popper mee te kunnen nemen en sloeg dan aan. Daarna begon de strijd met de zwarte marlijn. De vreugde van mezelf en de Mac Strike crew was enorm toen de zwarte marlijn zich gewonnen gaf. Een marlijn vangen op een popper was nog nooit op de boot gebeurd, laat staan met een zelfgemaakte popper. Fier tot achter mijn oren. Een ontlading van geluk. Tot mijn grootste spijt heeft deze vis het niet gehaald. Ik ben meer voor het principe van catch and release. Met een dubbel gevoel schonken we dan ook de vis aan de lokale bevolking.

Ter info: De Allanimal poppers zijn momenteel nog niet te koop, je kan mij wel volgen op Instagram allanimal_fishing
 
 
Black marlin on life bait
Op open zee vingen we tijdens het trollen een kleine bonito. Deze besloten we te gebruiken als life bait. Na nog een kwartier kregen we een harde strike op de bonito en zagen we een zwarte marlijn herhaaldelijk uit het water springen. Waarna een lange strijd van geven en nemen volgde. Volledig uitgeput en levensloos kwam hij boven en waren genoodzaakt om hem mee te nemen. We schonken deze vis aan de lokale bevolking die enorm blij waren om allen een deel te krijgen van onze vangst.
 
 
Allan Vets