Dominikaanse Republiek

Dominicaanse Republiek. November 2010 door Bart Van Hoey

 

Diepzeevissen met Costa Norte Fishing.

 

 

Dag 1

9 dagen voor volle maan.

Vertrokken op 8u30, aan de haven gelegen te Puerto Plata aan Ocean’s World.

Om 10u, 3 aanbeten kort na elkaar. Het bleek een school dorado’s te zijn. Eén werd gevangen door mijn broer Wim. 2 minuten nadien kreeg ik een dorado aan mijn lijn maar verspeelde deze. Na enkele beten juist achter de haak was het afgelopen.

Het wateroppervlak was vlak, geen golving een geen wind.

Dag 2

6 dagen voor volle maan.

Vertrokken uit de haven om 8 uur. Tussen 9 en 10 u hadden we al 5 aanbeten, allen van dorado’s. Eerste binnen, gevangen door mijzelf, de tweede bleek ook de grootste van de trip, gevangen door mijn broer. Derde gevangen door paars-wit van 25cm lang, die normaal gezien voor het vangen van marlijn gebruikt wordt, werd door mezelf gevangen. Nog twee kleinere dorado’s werden binnengehaald, tussen 6 à 7 kilo.

Om 12u30 hadden we terug 2 dorado’s gevangen. Om 14u volgde er een misser. En om 14u30 terug een aanbeet. Deze keer was het een zeilvis maar hij werd spijtig genoeg niet gehaakt. Hij nam het aas, vertrok, liet het los, nam het terug en liet terug los. Na een half uur hadden we terug prijs, weer 2 dorado’s van het kleine formaat. Op 16u, juist voor het binnenvaren in de haven, nog een aanbeet maar deze werd niet gehaakt. Vermoedelijke was het een wahoo of een barracuda die juist achter de haak beet.
Zeer goede visdag. Alle vissen kwamen van een middelverre afstand van het land. Denk ongeveer 10km en dichter.
 

De zee was ook weer plat en windstil.

  

 

Dag 3

1ste dag na volle maan.

1ste aanbeet kwam op 10u, op verre afstand van het land. We konden nog net het land zien.

Keiharde beet, maar niet gehaakt. Aas was precies in 2 gesneden, dus het was waarschijnlijk een wahoo.

De tweede aanbeet was ook keihard, maar werd ook weer niet gehaakt. De staart van het aas was afgebeten. Dit gebeurde rond 11u30. Na het terug dichter komen naar de kust, omstreeks 13u15, was het wel raak. De eerste dorado van deze dag was binnen, gevangen door mijzelf. Omstreeks 15u15 krijste de reel achter de kapitein zijn stoel op het bovendek. Een blauwe marlijn dat na 1 minuut keihard lijn nemen ons achterliet met een losgeschoten haak. Dit was op een redelijk dichte afstand op het land.

 

De tweede vis van deze trip was omstreeks 15u30. Een barracuda gevangen door mijn broer. De vis was juist in de boot getild toen hij de lijn doorbeet.

Juist voor het binnenvaren van de haven, kregen we nog een keiharde aanbeet. Een wahoo die haak na 1 minuut ook kon lossen.

Ondanks de vele aanbeten was het een beetje een pechdag, maar ja, het blijft nog altijd vissen.

Op deze dag was de zee redelijk woelig. Golven van rond 1 meter en zelfs anderhalve meter. Gelukkig bestaan er goede pillen tegen zeeziekte!

De bemanning was oké, genoeg ervaren en zeer behulpzaam. Als je veel zelf wilt doen, zoals aas klaarmaken en zelf haak zetten, dien je dit best af te spreken voor het begin van de trip om misverstanden te vermijden.

Het materiaal was nu van betere kwaliteit ten opzichte van vorig jaar.

 

 

De compagnie was Costa Norte Fishing.

Contactpersoon: Jochy (Hotchie uitspreken)

Huistelefoon: 809-586-9435

GSM: 829-637-5230

Gelegen in Puerto Plata, Dominicaanse Republiek.